Fotografia nocturna

El passat mes de juny vaig fer un taller de fotografia nocturna, organitzat per Afocer i impartit pel Jordi Gallego, expert en el tema.
Aquest taller em va fer descobrir un tipus de fotografia que no coneixia i que ara trobo també fascinant, tant que ja he fet un parell de sortides per posar-ho en pràctica.
A continuació he posat una llista de recursos i enllaços relacionats amb la fotografia nocturna que poden ser útils a qui li pugui interessar aprendre sobre el tema, i unes quantes fotos sobre les meves primeres experiències.

A la web de Jordi Gallego hi ha informació sobre la teoria i pràctica:
http://gallego.cat/decaleg-fotografia-nocturna.html

Recopilació de tres articles de Alister Benn, dels números 1, 2 i 3 de la revista Landscape Photography Magazine, The Art of avalaibleNight Light. És en anglès però està força bé.
http://landscapephotographymagazine.com/magazine-archive/

Curs en video corresponent a la sessió 10 del curs on line de fotografia “Un año de fotografia“, impartit per José Benito Ruiz. Aquest capítol és molt recomanable i una part està impartida pel mateix José Benito Ruiz i una altra és una Master Class impartida per Mario Rubio.
Resum del contingut dels videos
http://www.tucamon.es/contenido/ciclo-un-ano-de-fotografia-la-fotografia-nocturna

Article “La Iluminación en la fotografia nocturna”, de José Antonio Fernández publicat a la revista IRIS 2010, de l’associació AEFONA.

Curso de fotografia nocturna I bàsico, de Carlos Serrano.
http://nocturna.carlosserrano.org/curso-online-en-pdf/

Webs interessants:
Noctámulos.org : http://www.noctambulos.org/
The Nocturnes: http://www.thenocturnes.com/index2.html
Mario Rubio: http://www.fotografonocturno.com/
Jordi Gallego: http://www.gallego.cat/
Carlos Serrano: http://nocturna.carlosserrano.org/inicio/